fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Haj egészsége
Nemzetközi egészségügyi kampány augusztusban: hajhullás okai

Hajhullásról és okairól - nemzetközi egészségügyi kampány augusztusban

Miért fontos, hogy ne hagyjuk annyiban, ha nagyon hullik a hajunk? Nem hiúság utána járni, nem feltétlenül csak esztétikai probléma, ha nagyon sok hajszálat találunk a lefolyóban vagy a hajkefében - komoly betegségek tünete is lehet. Pajzsmirigy problémát, gyulladást, autoimmun betegséget is jelezhet!

Nemzetközi egészségügyi kampány augusztusban: hajhullás okaiAz utóbbi években egyre több egészségügyi, egészséggel kapcsolatos kampány indul. Vannak nevezetes napok, illetve hónapok, melyek célja, hogy az egészségügyi gondokat ne bagatellizáljuk, menjünk rendszeresen szűrővizsgálatokra. Járjunk utána, ha úgy érezzük, valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a figyelemfelhívó, tudatosító kampányok - mint pl. a movember, vagy a mellrák elleni küzdelem hónapja - sokak életét meg is menthetik akár, nem véletlen csatlakoznak hozzájuk évről évre egyre többen, állnak ki mellettük hírességek is. Kevésbé fenyegetően hangzik ezekhez képest a hajhullás, pedig számos komolyabb betegség tünete is lehet! Nemzetközi hónapja alkalmából most összefoglaltuk, mit érdemes tudni a témáról és összegyűjtöttük neked eddig írt cikkeink is egy csokorba, hogy tovább tudj tájékozódni, ha érint, érdekel a téma.

Esztétika, önbizalom és a haj egészsége

Az ember normális esetben átlagosan 50-100 hajszálat hullat naponta, ez egy természetes folyamat. Ha közben ugyan ilyen ütemben nőnek új szálak, nem vékonyodik, veszít a haj a tömegéből, akkor nincs is semmi gond. Viszont ha ennél jóval nagyobb mennyiség hullik ki, feltűnően ritkul a haj, esetleg foltokban kopaszodás indul el, akkor ne hunyjunk szemet felette. Legtöbb esetben van megoldás, megfelelő kezelés, ami sokat javíthat az állapoton, megszüntetheti a kiváltó okot. Az önbizalom, önkép nagyban sérülhet, ha ilyen helyzetben találjuk magunkat. A férfi kopaszodás megszokott, elfogadott dolog, mégis sok férfit megvisel, egy nőnek ugyan ez szinte megemészthetetlen. Az életminőségre, emberi kapcsolatokra is hatással van a súlyos önbizalomhiány, amit okoz. Ezt is ugyanúgy fontos megoldani, mint az esetlegesen háttérben meghúzódó betegséget!

Hajhullás lehetséges okai

Függően a mértékétől, fajtájától a hajhullás hátterében többféle dolog is állhat - az egyszerű vitamin-, vagy ásványi anyag hiánytól (pl. B-vitaminok, E-vitamin, vas, cink), stressz miatti hajhullástól kezdve a szervezetben jelenlévő gyulladáson, hormonális problémákon, autoimmun betegségen keresztül a vérszegénységig. Lehet férfiaknál teljesen természetes, korral és genetikával járó kopaszodási folyamat, de okozhatja rosszul megválasztott hajápoló szer, túlzott formázás, hölgyeknél a terhesség illetve szülés is kiválthatja. Ebben a cikkben részletesebben leírjuk, miket érdemes számításba venni,> kattints ide <, ha elolvasnád. A lehetséges okokat mindenképpen érdemes átbeszélni először a háziorvossal - már egy egyszerű vérvételből is sok minden kiderülhet.

Hajhullás lelki okai

Túl sok stressz, komolyabb lelki problémák esetén is jelentkezhet hajhullás - ha úgy érzed, történt valami az életedben amit nem tudsz feldolgozni, kérj segítséget! A túlzott mentális vagy lelki terhelés, főleg ha huzamosan fenn áll, erősen kihat az egészségre. Konzultálj szakemberrel, fordulj pszichológushoz, ha szükséges!

Netamin Hajszépség FORTE tablettaTápanyagpótlás a haj egészségéért

Amennyiben nem kóros a hajhullás, kizárható, hogy komolyabb gond legyen a háttérben, egy egyszerű, pár hónapos vitaminkúra megoldást jelenthet. Ilyenkor érdemes direkt erre a célra kifejlesztett, komplex multivitamint alkalmazni. A Netamin Hajszépség FORTE tablettánk összetevőit úgy állítottuk össze, hogy a legjobban tudják a meglévő hajszálakat táplálni, támogatni az újraépülésüket, ugyanakkor serkenteni az új hajszálak növekedését.

A haj egészségével kapcsolatos összes cikkünket >>ide kattintva<< találod, amennyiben többet szeretnél olvasni a témáról.

A szervezet jelzéseire oda kell figyelni - sokszor sajnos csak a nagyon harsány jelzésekre figyelünk fel. Legjobb mindig a megelőzésre törekedni és minél előbb utána járni, ha valami nincs rendben. Figyelj oda magadra egész évben!

 

Felhasznált irodalom
nationaldaycalendar.com/national-hair-loss-awareness-month-august/
healthline.com/health/hair-loss
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Netamin Hajszépség FORTE tabletta
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér