fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Sport
Kettlebell: otthoni edzésterv, akár kezdőknek is, videókkal

Kettlebell: otthoni edzésterv, akár kezdőknek is, videókkal

Teljes testes edzés vízzel tölthető kettlebell (waterbell) használatával. Videók a használathoz, részletes instrukciókkal. Otthon is elvégezhető edzés.

waterbell kíméli az ízületeketA rendszeres mozgás jót tesz a szív- és érrendszernek, az immunrendszernek, és erősebb izomzatot, tökéletesebb testtartást is biztosít. A Waterbell nevű otthoni edzőeszköz kiváló társad lehet mindehhez, de előfordulhat, hogy még nem ismered – pedig a legjobb választás a teljes test átmozgatására, életkortól és tapasztalattól függetlenül. A következőkben röviden bemutatjuk használatát, edzésvideókkal.

A Waterbell több mint egy hétköznapi kettlebell

Gondolom te is hallottál már a kettlebell elnevezésű fantasztikus eszközről, vagy ha a név nem is cseng ismerősen, garantált, hogy láttál már vele másokat edzeni. A kettlebell más elnevezései: girja, füles súlyzó, gömbsúlyzó. Egy tradicionális orosz súlyzó, tulajdonképpen egy vasgolyó, amihez fület (fogantyút) erősítettek.

A hagyományos kettlebell-lel ugyanakkor több probléma is van. Egyrészt, találni kell egy olyan edzőtermet, ahol van kettlebell. Ez manapság már nem is akkora nehézség, de mi a helyzet a nyitvatartással, a távolsággal, a bérletek árával? Szerencsére a kettlebell egyik fontos előnye, hogy otthonunkban is tudunk edzeni vele. De itt jön a következő probléma: ehhez meg kell vásárolni egy egész készletet a tömör vasgolyókból. Ez több tízezer forintos kiadás, a kettlebelleket tárolni kell, és a nagy súlyuk miatt hordozni sem egyszerű őket.

Ezeket a problémákat orvosolja a Waterbell. A Waterbell egy szabadalommal védett, magyar fejlesztésű és gyártású, tölthető kettlebell, ami hosszú kutatás-fejlesztés eredményeként jött létre, hogy a lehető legtökéletesebb edzésélményt nyújtsa.

A Waterbell a funkcionális, vagyis a mindennapi élet mozdulataira, kihívásaira felkészítő edzés legalapvetőbb eszköze. Mindent tud, amit egy hagyományos kettlebell, és annál még jóval többet is.

>> Ha többet szeretnél tudni a Waterbell-ről, kattints ide.

A Waterbell „akció” közben: edzés videók

A Waterbell-lel minden ismert kettlebell-gyakorlat elvégezhető – nem túlzás, hogy több száz gyakorlat közül választhatsz! A Waterbell tökéletesen beleillik egy funkcionális edzéstervbe: a test minden izmát képes megdolgoztatni, növelve az erőt, állóképességet, hajlékonyságot, stabilitást és gyorsaságot.

Habár a gyakorlatok tárháza széles, az ideális edzéshez, a testünk átmozgatásához jellemzően elegendő 10-12 féle is. Videók segítségével mutatjuk be ezek közül a legfontosabbakat – Waterbell-lel elvégezve!

Swing (lendítés)

A swing, avagy lendítés, a funkcionális edzés egyik leghatékonyabb gyakorlata. A fülénél megragadjuk a Waterbellt és a két lábunk között előre lendítjük. A swing motorja a csípő, nem a kar vagy a felsőtest erejével kell előre-hátra lengetni! Remekül használható, hogy megerősítsük vele a combhajlítókat, a farizmot és a hátat, ami többek között a helyes testtartást is segíti.

Amerikai swing

Az amerikai swing kíméletesen megdolgoztatja az egész test izomzatát. Ennél a variációnál egészen a fej fölé történik a lendítés.

Goblet guggolás

Erős lábak nélkül nincs erős felsőtest: a guggolás az alapvető mozgásminták egyike. Sajnos a lábak edzését sokan elhanyagolják, vagy éppen nem megfelelően végzik, pedig a lábainkon állunk egész életünkben, ezekkel megyünk, ha mozdulni akarunk. Ezért (is) elengedhetetlen, hogy guggoljunk. A goblet guggolás egyszerű: vegyünk a kezünkbe a Waterbellt és tartsuk behajlított karral a mellkasunk előtt, majd guggoljunk le. A lábak vállszélesnél kicsivel szélesebb terpeszben állnak, a hát egyenes végig a gyakorlat során.

Láblökéses nyomás

A láblökéses nyomás (angolul push press) a nyomás egyik variációja, amit a kezdők is viszonylag hamar, és könnyen el tudnak sajátítani. A gyakorlat során a lábak erejét is kihasználjuk, a térdeket behajlítjuk, majd kiegyenesedve, lendületből indítjuk a kivitelezést. Ez is egy szinte az egész testet igénybe vevő mozdulat: dolgoznak a vádlik, a combizmok, a törzs, a vállizmok és a tricepsz is.

Szumó elemelés-állig húzás

Összetettebb mozdulatsor, ám megéri elsajátítani, hiszen egyszerre több, nagyobb izomcsoportot dolgoztat meg, és egy zsírégető edzésnek is kiváló része lehet. A mozdulat a földről indul, a szumó birkózókra emlékeztető szélesebb terpeszből. Robbanékonyan rántjuk fel súlyt, egyenes, "hosszú" karral. A könyökhajlat körülbelül a köldök magasságában kezd behajlítódni. A Waterbellt állig húzzuk, majd visszaengedjük.

Fekvőtámasz

Ehhez a gyakorlathoz két Waterbellre lesz szükséged. A közismert fekvőtámaszról van szó, ám a két kéz egy-egy Waterbell fogantyúján helyezkedik el. A karokat, a mellizmot, sőt a hasizmot és teljes törzset is edzi a fekvőtámasz.

Egykezes evezés

Az egyik kar egy fix felületen támaszkodik, a hát kb. 45 fokban, egyenesen. Evezés során a Waterbellt a csípőnk mellé húzzuk. Ez a gyakorlat remekül megdolgoztatja a hátizmokat és a karhajlító izmokat.

>> Ha szeretnél vásárolni egy Waterbell-t, kattints ide.

Ne feledd: edzés után mindig nyújts le!

Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Waterbell - Tölthető kettlebell
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér