fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
1000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Sport
Kettlebell: otthoni edzésterv, akár kezdőknek is, videókkal

Kettlebell: otthoni edzésterv, akár kezdőknek is, videókkal

Teljes testes edzés vízzel tölthető kettlebell (waterbell) használatával. Videók a használathoz, részletes instrukciókkal. Otthon is elvégezhető edzés.

waterbell kíméli az ízületeketA rendszeres mozgás jót tesz a szív- és érrendszernek, az immunrendszernek, és erősebb izomzatot, tökéletesebb testtartást is biztosít. A Waterbell nevű otthoni edzőeszköz kiváló társad lehet mindehhez, de előfordulhat, hogy még nem ismered – pedig a legjobb választás a teljes test átmozgatására, életkortól és tapasztalattól függetlenül. A következőkben röviden bemutatjuk használatát, edzésvideókkal.

A Waterbell több mint egy hétköznapi kettlebell

Gondolom te is hallottál már a kettlebell elnevezésű fantasztikus eszközről, vagy ha a név nem is cseng ismerősen, garantált, hogy láttál már vele másokat edzeni. A kettlebell más elnevezései: girja, füles súlyzó, gömbsúlyzó. Egy tradicionális orosz súlyzó, tulajdonképpen egy vasgolyó, amihez fület (fogantyút) erősítettek.

A hagyományos kettlebell-lel ugyanakkor több probléma is van. Egyrészt, találni kell egy olyan edzőtermet, ahol van kettlebell. Ez manapság már nem is akkora nehézség, de mi a helyzet a nyitvatartással, a távolsággal, a bérletek árával? Szerencsére a kettlebell egyik fontos előnye, hogy otthonunkban is tudunk edzeni vele. De itt jön a következő probléma: ehhez meg kell vásárolni egy egész készletet a tömör vasgolyókból. Ez több tízezer forintos kiadás, a kettlebelleket tárolni kell, és a nagy súlyuk miatt hordozni sem egyszerű őket.

Ezeket a problémákat orvosolja a Waterbell. A Waterbell egy szabadalommal védett, magyar fejlesztésű és gyártású, tölthető kettlebell, ami hosszú kutatás-fejlesztés eredményeként jött létre, hogy a lehető legtökéletesebb edzésélményt nyújtsa.

A Waterbell a funkcionális, vagyis a mindennapi élet mozdulataira, kihívásaira felkészítő edzés legalapvetőbb eszköze. Mindent tud, amit egy hagyományos kettlebell, és annál még jóval többet is.

>> Ha többet szeretnél tudni a Waterbell-ről, kattints ide.

A Waterbell „akció” közben: edzés videók

A Waterbell-lel minden ismert kettlebell-gyakorlat elvégezhető – nem túlzás, hogy több száz gyakorlat közül választhatsz! A Waterbell tökéletesen beleillik egy funkcionális edzéstervbe: a test minden izmát képes megdolgoztatni, növelve az erőt, állóképességet, hajlékonyságot, stabilitást és gyorsaságot.

Habár a gyakorlatok tárháza széles, az ideális edzéshez, a testünk átmozgatásához jellemzően elegendő 10-12 féle is. Videók segítségével mutatjuk be ezek közül a legfontosabbakat – Waterbell-lel elvégezve!

Swing (lendítés)

A swing, avagy lendítés, a funkcionális edzés egyik leghatékonyabb gyakorlata. A fülénél megragadjuk a Waterbellt és a két lábunk között előre lendítjük. A swing motorja a csípő, nem a kar vagy a felsőtest erejével kell előre-hátra lengetni! Remekül használható, hogy megerősítsük vele a combhajlítókat, a farizmot és a hátat, ami többek között a helyes testtartást is segíti.

Amerikai swing

Az amerikai swing kíméletesen megdolgoztatja az egész test izomzatát. Ennél a variációnál egészen a fej fölé történik a lendítés.

Goblet guggolás

Erős lábak nélkül nincs erős felsőtest: a guggolás az alapvető mozgásminták egyike. Sajnos a lábak edzését sokan elhanyagolják, vagy éppen nem megfelelően végzik, pedig a lábainkon állunk egész életünkben, ezekkel megyünk, ha mozdulni akarunk. Ezért (is) elengedhetetlen, hogy guggoljunk. A goblet guggolás egyszerű: vegyünk a kezünkbe a Waterbellt és tartsuk behajlított karral a mellkasunk előtt, majd guggoljunk le. A lábak vállszélesnél kicsivel szélesebb terpeszben állnak, a hát egyenes végig a gyakorlat során.

Láblökéses nyomás

A láblökéses nyomás (angolul push press) a nyomás egyik variációja, amit a kezdők is viszonylag hamar, és könnyen el tudnak sajátítani. A gyakorlat során a lábak erejét is kihasználjuk, a térdeket behajlítjuk, majd kiegyenesedve, lendületből indítjuk a kivitelezést. Ez is egy szinte az egész testet igénybe vevő mozdulat: dolgoznak a vádlik, a combizmok, a törzs, a vállizmok és a tricepsz is.

Szumó elemelés-állig húzás

Összetettebb mozdulatsor, ám megéri elsajátítani, hiszen egyszerre több, nagyobb izomcsoportot dolgoztat meg, és egy zsírégető edzésnek is kiváló része lehet. A mozdulat a földről indul, a szumó birkózókra emlékeztető szélesebb terpeszből. Robbanékonyan rántjuk fel súlyt, egyenes, "hosszú" karral. A könyökhajlat körülbelül a köldök magasságában kezd behajlítódni. A Waterbellt állig húzzuk, majd visszaengedjük.

Fekvőtámasz

Ehhez a gyakorlathoz két Waterbellre lesz szükséged. A közismert fekvőtámaszról van szó, ám a két kéz egy-egy Waterbell fogantyúján helyezkedik el. A karokat, a mellizmot, sőt a hasizmot és teljes törzset is edzi a fekvőtámasz.

Egykezes evezés

Az egyik kar egy fix felületen támaszkodik, a hát kb. 45 fokban, egyenesen. Evezés során a Waterbellt a csípőnk mellé húzzuk. Ez a gyakorlat remekül megdolgoztatja a hátizmokat és a karhajlító izmokat.

>> Ha szeretnél vásárolni egy Waterbell-t, kattints ide.

Ne feledd: edzés után mindig nyújts le!

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Waterbell - Tölthető kettlebell
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér