fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk

Neked való a zumba?

Hazánkban az elmúlt néhány évben terjedt a Zumba Fitness mint sport, ezzel megőrjítve a főleg mozogni vágyó hölgyeket. A Zumba jó kezdet lehet, hogy megszokjuk a sportot az életünkben, ráadásul jó hangulatban.

Hazánkban az elmúlt néhány évben terjedt el a Zumba Fitness mint sport, ezzel megőrjítve a főleg mozogni vágyó hölgyeket. A Zumba jó kezdet lehet, hogy megszokjuk a sportot az életünkben, ráadásul jó hangulatban.

A zumba egy eredetileg Kolumbiából származó tánc, amely egyben fitness program is. Mindenki számára könnyen elsajátítható, több tánc - de főképp aerobik - alaplépéseit tartalmazó edzésforma. Az aerobik mellett tartalmaz salsa, merengue, cumbia, flamenco, reggaetón és hastánc lépéseket is.

A Zumbának rengeteg típusa van, attól függően, hogy milyen életkorban vagyunk, vagy milyenhez van kedvünk.

aerobics girlsA Zumba Gold az egyik legelterjedtebb fajta, ezt még az idősebb korosztály is végezheti, de a kezdőknek is ezt ajánlják. A Zumba Goldot az aktív mozdulatok, könnyen tanulható lépések és a latin zene jellemzi.

A Zumba Toning már egy kicsit nehezített, ugyanis itt súlyzók segítségével keményebb edzéssé válik az óra. Egy ilyen órán célzott testformáló gyakorlatokat kell végeznünk nagyjából egy alkalom 3/4 részében.

Érdekes változat még a Zumbatomic, amelyet legfőképp a 4-12 éves gyerekeknek találtak ki. Nagyon jó lehetőség a sportokhoz való jobb hozzáálláshoz, ha a gyerkőc nem szeret mozogni, csak el kell vinni egy ilyen órára és máris több kedve lesz az egészhez. A legtöbb gyerek magabiztosabb, nyitottabb lesz a rendszeres közös mozgás után, ráadásul a Zumbatomic javítja a koncentrációs képességet és a mozgás koordinációt.

Ezen kívül még van Zumba Sentao, amelyben szék alapú koreográfiákat végezhetünk, és az Aqua Zumba, amelyet a vízben lehet végezni.

A zumbát vagy rögtön imádja az ember, vagy utálja. Ennek a táncnak a szerelmesei nagy odaadással imádják ezt a sportot, és ezt mindenhol ki is nyilvánítják. Zumba órákat fitnesztermekben is lehet találni, de már külön táncstúdiók is alakultak, amik kizárólag a zumbával foglalkoznak.

Azzal együtt, hogy nagyon jó, ha végre belevetjük magunkat a rendszeres mozgás világába, vigyázzunk a zumbával. Mindenképpen érdemes elgondolkodni rajta, hogy a folyamatosan lüktető és dübörgő zene negatívan hathat a homloklebenyünk működésére, gyengítheti azt. A homloklebenyükre pedig vigyáznunk kell, hiszen ott hozzuk tudatos döntéseinket, azon keresztül szűrjük meg a minket befolyásolni akaró impulzusokat. Könnyen önkívületi állapotba kerülhetünk egy edzés alkalmával, minél többet töltünk ilyen zenében, annál különösebb hatásokat érezhetünk magunkon.

Mindenki maga döntse el, hogy milyen mozgásformát végez, lehet ez zumba, fitneszszalagozás vagy gyaloglás. A sport jó dolog, az emberi szervezetnek szüksége van rá, így bármelyiket is választjuk, csak jó döntést hozhatunk.

Ezt láttad már?
Netamin Fitneszszalag (Kezdő)
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér