fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Antioxidánsok
A szőlőmag-kivonat élettani előnyei

A szőlőmag-kivonat élettani előnyei

A szőlőmag anyagai általánosan az emberi szervezetben képződő szabad gyökök lekötésében játszanak nagy szerepet, a káros oxidációs folyamatok ellen védik a belső szerveket, nyálkahártyákat, agyi-idegi szöveteket, nemi szerveket. Az előnyös hatásokat a magban lévő vegyületek együttes, szinergens hatásának tulajdonítják.

Szőlőmag

A szőlőmag anyagai általánosan az emberi szervezetben képződő szabad gyökök lekötésében játszanak nagy szerepet, a káros oxidációs folyamatok ellen védik a belső szerveket, nyálkahártyákat, agyi-idegi szöveteket, nemi szerveket. Az előnyös hatásokat a magban lévő vegyületek együttes, szinergens hatásának tulajdonítják.

A piros szőlőmagban a legjelentősebb hatású anyagok a polifenolok közé tartozó proantocianidinek (tanninok), amelyeket rák ellenes, gyulladásgátló és értágító anyagokként tartanak számon. Ezen belül az ún. oligomer proantocianidinek (OPC) hatása kiemelkedő.

Az OPC-k igen erőteljes gyökfogók, akár ötvenszer hatásosabbak lehetnek, mint az azonos mennyiségű C-vitamin. Gyorsan képesek semlegesíteni a szabad hidroxil-gyököket, segítik fenntartani a jó vérkeringést, erősítik a hajszálerek falát. A jó hajszálkeringés különösen az agy, a szem és a végtagok, ízületek működésében fontos. Használata támogatja a szív- és érrendszeri betegségek, az érelmeszesedést, és a stroke megelőzését. A hajszálereket is erősíti, ezért a visszértágulat és az érszűkületből eredő lábfájás tüneteit is enyhítheti. Az agyi és idegi szöveteket is védi az oxidációs károsodástól. Szerepe van a bőr rugalmasságának megőrzésében, emellett fékezi a ráncok képződését. Számítógép képernyője előtt gyakrabban ülőknél csökkentheti a szemgyulladás kialakulását, növeli a szem alkalmazkodóképességét. Segíthet makula degeneráció és szürkehályog esetén is.

A szőlőmag és kivonata általános és speciális védőhatásai miatt egyre komolyabban a tudomány homlokterébe kerültek a benne található szerves, antioxidáns, immunerősítő vegyületek. Legjelentősebbnek tartják rákellenes hatását, de a nyálkahártyák védelmétől egészen a bőrszövet megóvásáig (melanóma ellenes) jó hatása lehet. Vízben és zsírban oldódó anyagokat is tartalmaz, melyek közül vannak olyanok is, melyek át tudnak haladni a vér-agy gáton, így védik az agysejteket a károsító hatásoktól. A kutatások természetesen jelenleg is folynak, és biztosan állítható, hogy még nem ismert minden előnyös hatás. Az eddigi eredmények ismeretében azonban már elsődlegesen javasolható rendszeres használata.

Olvasnál még további érdekességeket a szőlőmag jótékony hatásairól? Akkor KATT IDE a következő cikkért!

Felhasznált irodalom

Kürti G.: Vitamin abc, Puedlo Kiadó, 2004, 113-114 Szőlőmag-kivonat a rák ellen www.webbeteg.hu– focus.de 2009.01.05 Szőlőmag www.nepgyogyaszat.hu La Voi, A.: A szőlő egyes alkotóelemei hasznosak lehetnek a rák elleni küzdelemben The New York Times Health News Service Medincorp 2002-07-31 Matos L.: A porított szőlő is lehet gyógyszer MTI Hírek 2012; 9 2012.09.03 Szőlővel a szívbetegség és a cukorbaj ellen MTI Hírek 2010 ;7 2010.05.03

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Élettel tölt fel – a szőlő és szőlőmag jótékony hatásairól
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér