fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
12 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Bőr egészsége
Fiatalít az omega-3 – új kutatási eredmény!

Fiatalít az omega-3 – új kutatási eredmény!

Egy klinikai vizsgálat bizonyította, hogy az omega-3 zsírsavak lassítják a sejtek öregedését. Ezen zsírsavak szedése esetén biológiai óránk lassabban ketyeg, mint nélkülük!Az egészséges sejtek optimális esetben saját maguktól pusztulnak el akkor, amikor megöregszenek.

african doctor one omega pillEgy klinikai vizsgálat bizonyította, hogy az omega-3 zsírsavak lassítják a sejtek öregedését. Ezen zsírsavak szedése esetén biológiai óránk lassabban ketyeg, mint nélkülük!Az egészséges sejtek optimális esetben saját maguktól pusztulnak el akkor, amikor megöregszenek. Hogy ez a sejtelhalás (apoptózis) mikor következik be, azt egy úgynevezett telomer-lánc rövidülése szabályozza: a sejt ugyanis meghatározott hosszúságú telomerrel születik, mely élete során folyamatosan rövidül. Amikor elfogy, a sejt elpusztul.

A San Francisco-i Egyetem kutatói megfigyelték, hogy az omega-3 zsírsavak lassítják ennek a telomer-láncnak a rövidülését! Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy aki megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsavat fogyaszt, annak lassabban öregszenek a sejtjei – tehát számára „lassabban telik az idő”.

Érdemes tehát élni ezzel az élet-elixírrel, hiszen segíthet a fiatalság megőrzésében. Nem árt azonban elfelejteni azt sem, hogy a telomer-lánc rövidülését a stresszes életvitel és a helytelen táplálkozás is fokozhatja, ezért mindenképp érdemes az egészséges életmódra is nagy hangsúlyt helyezni!

Felhasznált irodalom
http://www.nutraingredients.com/Research/Omega-3-supplements-linked-to-younger-biological-age-in-older-people/?utm_source=newsletter_daily&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%2BDaily&c=TK8Az39m%2BzwowXk3lkVVNcB3zI8XZdxx
Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Ezt láttad már?
Az omega-3 zsírsavak 17 tudományosan bizonyított előnye
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal