fbpx
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
25 000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Tavaszi egészségvédelem
Tavaszi méregtelenítés TIPPek II. - Mit tegyek?

Tavaszi méregtelenítés TIPPek II. - Mit tegyek?

Előző cikkemben három, a táplálkozással kapcsolatos tavaszi méregtelenítő javaslatomat írtam meg. Ebben a cikkemben néhány könnyen megvalósítható, életmódbeli tanácsot adok, melyek sokat segíthetnek a tavaszi megújulásában.

Előző cikkemben három, a táplálkozással kapcsolatos tavaszi méregtelenítő javaslataimat írtam meg. Ebben a cikkemben néhány könnyen megvalósítható, életmódbeli tanácsot adok, melyek sokat segíthetnek tavaszi megújulásodban.

4. TIPP – Mozgás!

A mozgás méregtelenítő hatással is bírAz élet: mozgás. Arra kérek, hogy a 21 nap alatt, a hét 6 napján mozogj valamit! Bármi, ami megizzaszt és amiben lehetőleg örömöd leled! A testmozgás nem csak a kondíciódon fog javítani és remek formába hoz, de az anyagcsere-folyamataidat és a keringésedet is fellendíti, ezáltal segít a méregtelenítésben. A mozgástól emelkedik a pulzus és a vérnyomás, és az amúgy rossz vérellátottságú szövetekbe is vér tódul. Ha betartod az első cikkemben írt táplálkozási TIPPeket is, tested minden sejtje értékes tápanyagokhoz jut, és le tudod adni felesleges salakanyagaidat.

Ha másra nem jut időd, sétálj egyet! De ne hagyj ki a 6 napból egyet sem! Én különösen ajánlom a reggel, éhgyomorra történő sétákat és a fitneszszalagos otthoni edzéseket, melyekről a Tuti Fogyás Programban írok részletesen, és ami nem csak a fogyni vágyóknak hasznos, hanem mindenkinek, aki szeretne megújulni!

Az izzadás a kiválasztás egyik legfontosabb módja, nagyon sok méreganyagtól meg tud szabadulni tested bőrödön át. Az egyik első hatás amit érezni fogsz: hogy a bőröd megszépül és rugalmas lesz, a közérzeted pedig friss és üde!

5. TIPP – Lépj egy lépést hátrébb!

Mindennapjaink malmában őrlünk, dolgaink a körmünkre égnek, igyekszünk mindig a legsürgetőbb dolgokat elvégezni, és közben az évek meg repülnek. De ki irányít? Arra mennek a dolgok amerre szeretnéd?

Arra kérlek, hogy a 21 nap alatt jelölj ki legalább egy teljes napot, amikor nem csinálsz semmi mást, csak egy lépéssel hátrébb lépsz a dolgaidtól, és áttekinted az életed. Mik a céljaid? Haladsz feléjük? Mik a fontos dolgok az életedben? Azokkal foglalkozol főleg, vagy felemésztenek az élet ügyes-bajos dolgai? Írd le ezeket egy papírra! Ha a dolgok jó irányba haladnak: akkor hajrá tovább előre! Ha nem vagy elégedett az eredménnyel (mint 100-ból 99 ember) akkor változtass! Ha ezután is ugyanazt teszed mint eddig, az élettől is ugyanazt fogod kapni, mint eddig!

Lelki méregtelenítés

Nem csak a fizikai méreganyagokat cipeljük sokszor hosszú ideig feleslegesen. Elrendezetlen emberi konfliktusok, elmérgesedett veszekedések, bántások és viszont-bántások, sértődések és önvád - ezek mind-mind súlyos köveket pakolnak a hátizsákodba, amiket minden nap cipelned kell. A jó hírem Neked: nem kell ezeket cipelned!

Fogadjuk meg ezt a bölcs tanácsot: „Ha lehetséges, amennyire rajtatok áll, minden emberrel békességesen éljetek.” Ez mit is jelent?

1. Igyekezzünk elrendezni a konfliktusainkat!

Mi is hibázhatunk, a másik is. Ha lehet, rendezzük el. Bocsáss meg annak, aki megbántott! Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy jogos vagy jogtalan a sérelem: a haragodat Te cipeled! Persze nem magunkat feladva, mert vannak helyzetek melyeket nem tudunk megoldani, de azért lássuk be: legtöbbször hiúságból, önérzetből tartunk haragot. Az meg mire jó? Megmondom: semmire.

2. Az apró dolgokat engedjük el!

Ha minden apróságon mérgelődünk, mérgezzük magunkat. Bevágtak eléd kocsival? Meglöktek a buszon? Beszólt a boltos? Ne foglalkozz vele! Megér Neked egy-egy ilyen eset annyi energiát, amennyit az idegeskedés elvisz? Szerintem Te annál sokkal értékesebb vagy!

3. Bocsáss meg magadnak is!

Te is emberből vagy és néha Te is hibázol. A hibáiddal ne akarj együtt élni, azoktól törekedni kell megválni, de ne tegyél egyenlőségjelet a hibáid és önmagad közé. Ebből lesz a szégyen, ami mindent megrohaszt, mindent megemészt. Minden nap egy új kezdet Neked is!

6. TIPP – Olvass!

Olvasással töltsd fel a lelkedVálassz ki egy felemelő könyvet és olvasd el! Olyan könyvet válassz, ami segít Neked élni, segít azokban a dolgokban amikkel foglalkozol, amik számodra igazán fontosak!

Milyen sok mindenre megtanítanak bennünket az iskolában, de mennyire keveset okítanak bennünket emberi kapcsolatokra, konfliktuskezelésre, jellemfejlesztésre, párkapcsolatok működésére, tervezésre, ütemezésre!

A legnagyobb tőke az életed, invesztálj bele! Tanulj meg jobban, helyesebben élni! Mindenkinek van hová fejlődnie!

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Kapcsolódó termékek
Ezt láttad már?
Tavaszi méregtelenítés TIPPek I. - Mit egyek?
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal